Potpisani ugovori sa korisnicima Fonda za razvoj poljoprivrede

Bez autora
Mar 20 2011

U organizaciji Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, potpisivani su ugovori sa korisnicima šest kreditnih linija Fonda. Ovom prilikom potpisani su ugovori sa 209 korisnika kredita, u ukupnoj vrednosti od više od 1,5 miliona evra. Ugovori su potpisani za kupovinu nove poljoprivredne mehanizacije, (pogonske, priključne), nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje, nabavku novih zaštićenih bašta (plastenici, staklenici) i opreme u njima, podizanje višegodišnjih zasada voća, nabavku pčelinjih rojeva, novih košnica i opreme u pčelarstvu, podizanje višegodišnjih zasada vinove loze i opreme u vinogradarstvu. Uslovi kreditiranja su veoma povoljni, pa tako kamatne stope iznose od 1,4 do dva posto, sa grejs periodom od šest meseci do četiri godine, a otplatni anutiteti su šestomesečni. Ove godine je dosta pojednostavljena dokumentacija kojom se konkurisalo, a po povraćaj u Fondu za ranija kreditiranja su preko 94 posto. Fond je do sada na polju dodele kredita obezbedio preko 1.700 kredita u vrednosti od preko deset miliona evra.

Potpisani ugovori sa korisnicima Fonda za razvoj poljoprivredeU organizaciji Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, potpisivani su ugovori sa korisnicima šest kreditnih linija Fonda.

Ovom prilikom potpisani su ugovori sa 209 korisnika kredita, u ukupnoj vrednosti od više od 1,5 miliona evra. Ugovori su potpisani za kupovinu nove poljoprivredne mehanizacije, (pogonske, priključne), nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje, nabavku novih zaštićenih bašta (plastenici, staklenici) i opreme u njima, podizanje višegodišnjih zasada voća, nabavku pčelinjih rojeva, novih košnica i opreme u pčelarstvu, podizanje višegodišnjih zasada vinove loze i opreme u vinogradarstvu.

Uslovi kreditiranja su veoma povoljni, pa tako kamatne stope iznose od 1,4 do dva posto, sa grejs periodom od šest meseci do četiri godine, a otplatni anutiteti su šestomesečni.

Ove godine je dosta pojednostavljena dokumentacija kojom se konkurisalo, a po povraćaj u Fondu za ranija kreditiranja su preko 94 posto. Fond je do sada na polju dodele kredita obezbedio preko 1.700 kredita u vrednosti od preko deset miliona evra.

Kako je najavljeno iz Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, u pripremi su još četiri nove kreditne linije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik